3 növény, ami felvirágoztatja a masszázsmedencét

A legtöbb kültéri medence alá kell az alapozás, de kár lenne csak térkövezni a terek és kihagyni a növényzetet a tervezéskor, mert a zöldek nemcsak természetes kerítésként védik a fürdőzőket, hanem a hangulatot is javítják.


Oxigéndús, vidám és kellemes környezetet teremthetünk a megfelelő növényválasztással a jakuzzi köré. Miből érdemes válogatni? A látványos és kevésbé igényes növényekből, amelyek minden évszakban más-más képet mutatnak. Jöjjön a három kedvencünk!

1. Bambusz

Bár ez a növény nem a változatos kinézetéről híres, mi még is imádjuk, mert rettentően gyorsan nő, igénytelen és képes élő kerítésként elszeparálni a medencét. Véd a zajok és a kíváncsi tekintetek előtt, suhogása pedig zenei élmény.

2. Fehér som

Piros ágaival télen is látványos kiegészítője a medence környékének. A tavasz apró, zöld levekkel takarja a bokrot, amit hamarosan ellepnek a fehér virágok, majd termések. Üde színfolt és szintén magasra nő, így jó élő sövénynek.

3. Japán juhar

A színek nagymestere, ami minden évszakban más-más színnel örvendezteti meg az embereket. Rengeteg változata létezik, vannak egészen törpe méretűek is, de a jellegzetes színváltó levelek és a gyönyörűen szeldelt kinézetük szinte mindben közös. Kifinomult és izgalmas választás, amire öröm ránézni.