Profilom 2017. október 18. Szerda - Lukács

Grillkiegészítők nagy húsokhoz


Nagyobb marhadarabokat vagy egész sertés dagadót szeretnél grillezni? Akkor a fogó és a grill lapát nem biztos, hogy elég lesz a feladathoz. Egy bizonyos súly felett speciális eszközökre lesz szükséged, ezekből gyűjtöttünk párat.

Húsfogó horog

A kegyes kampóban végződő horog kifejezetten a nagyon húsok mozgatására lett kitalálva. Az eszközt bármilyen húsba be lehet akasztani, a nyers húson kívül a szószoktól sikamlós felületekkel is elbír. A rozsdamentes acélból készült szerszám nyele szilikon, amelyen rovátkák találhatóak a még stabilabb fogás érdekében.

Faszén lassú grillezéshez

A keményfából készült faszén kis és nagyobb darabokat egyaránt tartalmaz, hogy ideális keveréket nyújtson a hosszú távú grillezéshez. A nagyobb húsokhoz elengedhetetlen mérsékelt hőmérsékletet órákig képes fent tartani, és az illata is nagyon kellemes.

Pácoló ecset

A nagyobb húsok sütésénél mindig előkerül valamilyen pác vagy szósz, amivel a hosszú órák alatt puhuló hús külsejét kell bekenni. Ehhez kell a szilikon fejű pácoló ecset, amely a sűrű szószt egyenletesen viszi fel a hús egészére.

Grill vágódeszka

A méretes húsrészekhez egy hasonlóan nagy vágódeszka is szükséges. Már a hús előkészítésekor is könnyű ezen tárolni és vinni a húst, de a kész étel is pihenhet a masszív fából készített deszkán. A mosogatógépben is tisztítható cédrus deszkán folyadékelvezető mélyedés is található, hogy a húsból kifolyt lé ne áztassa el a ropogós kérget.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook