- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Almás sertés oldalas
- írta: Peitli Csilla
- 2016.08.18
A hosszú pácolási idő alatt az alma, a gyömbér és a mustár intenzív íze beivódik az oldalas húsába, amely a sütés alatt még füstös ízekkel gazdagodik. Omlós, enyhén pikáns, de nagyon szaftos végeredményre számítson mindenki, aki a recept mellett dönt.
A hosszú pácolási idő alatt az alma, a gyömbér és a mustár intenzív íze beivódik az oldalas húsába, amely a sütés alatt még füstös ízekkel gazdagodik. Omlós, enyhén pikáns, de nagyon szaftos végeredményre számítson mindenki, aki a recept mellett dönt.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Egy kis keverőtálban elegyítsd a hozzávalókat az olívaolaj (és persze a hús) nélkül.
Amikor elkészítetted a pácot, lassan keverd bele az olajat is.
A sertésoldalast tedd egy zárható műanyagtasakba és öntsd rá a pácot. Zárd be a tasakot és egy tányérra téve pihentesd a húst.
Legalább 6 órát hagyd dolgozni a pácot, időnként fordítsd rajta egyet, hogy a pác mindenhova eljusson.
Sütés előtt helyezz el egy kisebb serpenyőt közvetlenül a grillrács alá és töltsd meg félig vízzel.
Ezután melegítsd elő a grillt, majd alacsonyra levéve a hőfokot kezd meg a hús lassú sütését. (A rácsokat érdemes ennél az ételnél is enyhén bekenni olajjal.)
Körülbelül másfél órás sütési idővel számolhatsz. Alkalmanként fordítsd egyet a husin és a megmaradt páccal kend át újra és újra a sertés felületét.
A hozzávalók pontos listáját itt találod.