Profilom 2017. szeptember 26. Kedd - Jusztina

Napi grillreceptünk: Thai marhahús saláta


Ez a friss és izgalmas ízeket hozó marhahúsos saláta hamar megsül, akár maradékhőn is elkészítheted a grillezés végén. A vékony szeletekre vágott percek alatt elkészül, a saláta többi részen pedig semmilyen hőkezelést nem igényel. Könnyű és gyors vacsora recept.

Először készítsd el a pácot a húshoz. Ehhez vágd apróra a fokhagymát és ezt keverd össze az 5 g sóval, a borssal, a lime héjával, a chili szósszal és a szezám olajjal.
Tedd bele a pácot egy lezárható zacskóba vagy egy edénybe, majd vegyítsd össze az ujjnyi vastag csíkokra vágott marhahússal. Jól rázd össze, hogy a pác mindenhol érje a húst. Tedd félre pácolódni pár órára vagy egész éjszakára.
Amikor elkezded összeállítani az ételt, első dolgod legyen a grillt felmelegíteni magas hőfokra.

Folytatásért kattints ide.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook