A lávaköves masszázs előnyei

Ha a történelem során az egyiptomiak, az amerikai indiánok, a hawaiiak és az indiaiak találkoztak volna, biztosan nagy egyetértésben rázták volna egymás kezét. Képzeletbeli konferenciájuk témája a lávaköves masszázsterápia lehetne, melyet mindegyik kultúra eredményesen használ.


Ha a történelem során az egyiptomiak, az amerikai indiánok, a hawaiiak és az indiaiak találkoztak volna, biztosan nagy egyetértésben rázták volna egymás kezét. Képzeletbeli konferenciájuk témája a lávaköves masszázsterápia lehetne, melyet mindegyik kultúra eredményesen használ.


Az indiánok kis izzasztókunyhókat alakítottak ki, melyekben forró kövekkel igyekeztek nyugalmat teremteni test és lélek számára. Hawaiin a pohaku nevű, olvadt lávakövet használják gyógyításra, de az indiai ájurvédikus masszázsban is kiemelt szerepet kapnak a melegített kövek. Modern világunkban először az amerikai Mary Nelson-Hannigan masszázsterapeuta használta a formás kis kavicsokat az 1990-es évek elején. De mi is valójában a lávaköves masszázs?


TERMOTERÁPIA – A TESTÜNK ÜNNEPE

 

A lávaköves módszer a jól ismert svéd masszázst egészíti ki a melegített kövek használatával. Testünk meghatározott pontjaira helyezve őket megnyitják a test energiacsatornáit, így a masszázs jótékony hatása a kevésbé elérhető szöveteket is érinti. Ne lepődjünk meg, ha a forró kövek mellett masszászterapeutánk langyos és hideg köveket is alkalmaz: Nelson-Hannigan saját LaStone-terápiája kialakításakor szaunája köveit használta unokahúga kezeléséhez: szám szerint 54 forró, 18 hideg és egy szobahőmérsékletű darabot. Technikája bevált, és azóta más terapeuták fejlesztették tovább.


 A DAY SPA-K EGYIK LEGNÉPSZERŰBB SZOLGÁLTATÁSA

 

A ma használt, sötétszürke bazaltköveket 54 fokra melegítik, és a gerinc meghatározott pontjaira, illetve a lábujjak közé helyezik őket. A terapeuta a hideg, márványból készült darabokat is hasonlóképpen helyezi el, majd a kövekkel gyengéden masszírozni kezdi az izmokat és a szöveteket. A melegség átjárja a testünket, miközben a kemény kavicsok elűzik tagjainkból a stresszt. Az ázsiai masszázsformákkal ellentétben a kövek forróságának és keménységének köszönhetően ez a terápia sokkal kíméletesebben éri el a mélyebb szöveteket és oldja fel a stresszes izmokat. Nem csoda, hogy sokunk ezt a kellemes és hatékony feszültségoldó formát választja.

 

REGENERÁL, MÉREGTELENÍT, GYÓGYÍT

 

A képzett terapeuta a lávaköves masszázzsal nemcsak ellazítja izmainkat, és energiával tölti fel szöveteinket, de elűzi a fájdalmat, javítja a vérkeringésünket és segít testünk méregtelenítésében is. A hideg és meleg kövek kombinációja gyorsítja sérüléseink gyógyulását, elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését, és az idegrendszerünkre is jótékony hatással van.  Műtéti, főleg izomzatot érintő beavatkozások után különösen ajánlott a lávaköves terápia, de menstruációs görcsök esetén is eredményesen alkalmazható. A kezelés után hosszú ideig kiegyensúlyozottak maradunk, így talán a délutáni csúcsforgalmat is nyugodtabban kezeljük. Egy-egy kezelést követően sokan egyfajta belső megvilágosodást és megújult spiritualitást tapasztalnak – a vallási élmény átélése persze nem a kezelés állandó velejárója.


 ORVOSI ELŐVIGYÁZATOSSÁG

 

A lávaköves masszázsnak mindenesetre nincsenek mellékhatásai, de bölcsen tesszük, ha bőrallergia esetén beszélünk terapeutánkkal a masszázsolaj használatát illetően. Várandós anyukáknak vagy betegségben szenvedőknek javasolt az előzetes orvosi konzultáció. Ha azonban csak a mindennapi robotban fáradtunk el, és mentális-fizikai megújulásra vágyunk, a lávaköves masszázsnál nincs hatékonyabb megoldás.

 
JÓ, HA TUDOD!


MINDEN ESETBEN GYŐZŐDJÜNK MEG A VÁLASZTOTT TERAPEUTÁNK KÉPZETTSÉGÉRŐL ÉS GYAKORLATI HOZZÁÉRTÉSÉRŐL, HISZEN ISMERNIE KELL TÖBBEK KÖZÖTT A KÖVEK MEGFELELŐ HŐMÉRSÉKLETRE HEVÍTÉSÉNEK MÓDSZERÉT, A KÖVETENDŐ HIGIÉNIAI SZABÁLYOKAT ÉS A MASSZÁZS HATÉKONY ALKALMAZÁSÁT IS.

Címkék: