Párába burkolózva: A gőzfürdő jótékony hatásai

December 4-én a SpaTrend ürömi központjában gyűltek össze ismét az ország lakberendezői, hogy az otthoni wellness legkifinomultabb eszközeit – így például a gőzfürdőt - és azok napi szinten megtapasztalható áldásos befolyását is közelebbről megismerhessék.


A gőzfürdőt 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú gőzkamrákban végzik. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik.

A gőzfürdő számos jótékony hatást tartogat szervezetünk és mentális egészségünk számára egyaránt. Olyan panaszok enyhítéséhez is nagyban hozzájárulhat, mint az asztma, hörghurut, felső légúti bántalmak, ízületi fájdalmak, izomfeszültség, de akár az alvászavarok leküzdésében is segítséget nyújthat.

A fejlett technológiának és magas minőségű alapanyagoknak köszönhetően a gőzkabinok beltéri elhelyezésére akár egy családi ház fürdőszobája is teljes mértékben alkalmas lehet. Azoknak, akik mégis az udvaron, vagy kerti környezetben képzelik el a gőzkabin felállítását, egy wellness ház kialakítását javasolják a szakemberek.

A SpaTrend már 15 éve áll az otthoni wellness szolgálatában: a cég fontos feladatának érzi, hogy olyan alkalmakat teremtsen, ahol a lakberendezőknek lehetőségük nyílik első kézből megismerni a legfrissebb trendeket, miközben fesztelen, barátságos hangulatban mélyedhetnek szakmai diskurzusokba.