Könnyű álmot hozzon a jakuzzi

Manapság szinte népbetegségnek számít az álmatlanság, vagy a különféle alvászavarok. Ebben az esetben jobb elkerülni a különféle gyógyszereket, mert az álmatlanság ellen is van természetes megoldás!


Már az 1800-as években is az orvosok a hidroterápiát ajánlották alvászavarok esetén, mint alternatív, gyógyszermentes gyógymódot. Az álmatlanság kezelésében az 1900-es évek elejére a gyógyszereket megbízhatatlan megoldásnak gondolták, és több tanulmány is készült akkoriban a hidroterápia jótékony hatásairól. Az 1880-as években például vizes tekercseléssel, zuhannyal és fürdőkkel próbáltak küzdeni az álmatlanság ellen.  Napjainkban a hidroterápiát otthonunk kényelmében élvezhetjük, és saját jakuzzinkban elmerülve készíthetjük fel szervezetünket a pihentető éjszakai alvásra.

De miért olyan nagy ügy az álmatlanság?

Az álmatlanság az élet különböző szakaszaiban sokakat érint, és okai különbözőek lehetnek :

Az általános alvászavarok igen gyakoriak, és fáradtságot, elalvási nehézséget, gyakori felébredést, érzelmi labilitást, a produktivitás csökkenését okozzák, és hatással vannak az általános közérzetünkre, egészségünkre. 

Hosszabb távon az álmatlanság depressziót és stresszt okozhat. Rövidebb távon általában valamilyen életesemény váltja ki, például munkahelyi, vagy családi gondok, betegség, zajártalom stb. Néha a genetika is fontos tényező lehet, valamint az ember személyes ébrenléti-alvási ciklusa. Az életkor szintén közrejátszhat az álmatlanságban, akik átlépik a 65 éves életkort, gyakrabban szenvednek alvászavarokban szerte a világon.

A különböző altatók és nyugtatók nem jelentenek hatékony megoldást az alvászavarok kezelésében, mindemellett további egészségkárosító hatásuk is lehet.

Szerencsére a gyógyszeres kezelésen kívül is van megoldás erre a sokakat érintő problémára. A pezsgőfürdőzés hatékonyan, és káros mellékhatások nélkül veszi fel a harcot az álmatlansággal.

Miért segít a hidroterápia az álmatlanságon?

A jakuzzi segít ellazulni, relaxálni, és a pihentető éjszakai alváshoz is hozzájárul. A medence meleg vize értágító, serkenti a vérkeringést, és fájdalomcsökkentő hatása van. A hidromasszázs funkció (a fúvófejekből áramló vízsugár) ellazítja a feszülő izmokat, ezáltal oldja a stresszt.  A masszázsmedencében eltöltött csupán 10 percnek is rengeteg jótékony hatása van:

  • Serkenti az endorfintermelést, melynek nyugtató hatása van
  • Javítja a vérkeringést, így ellazít
  • Közvetlenül lazítja a feszes izmokat
  • Hatásai együttesen hozzájárulnak a stressz oldáshoz, mely segíti az elalvást, és a nyugodt éjszakai pihenést.

Ha szeretne Ön is jobban aludni,és otthonában nap mint nap élvezni a hidroterápia jótékony hatásait, látogasson el a SpaTrend bemutatótermeinek egyikébe, mert a széles jakuzzi kínálatban biztosan rátalál majd a könnyű álmot hozó masszázsmedencéjére!