A bőrápolás legfontosabb szabálya

A bőrápolási rutint érdemes minél előbb, már a 20-as éveinkben kialakítani, amit aztán az idő előrehaladtával folyamatosan a bőr állapotához igazítani. Egy valami azonban nem változhat, legyünk bármilyen idősek is. Jöjjön a bőrápolás legfontosabb alapszabálya!


Ez a szabály a bőr állapotától és a kortól is független, tehát érdemes mindenkinek betartania! Ez pedig nem más, mint a rendszeresség! Kihívásokkal és problémákkal teli világban élünk, amikor minden és mindenki a figyelmünkért küzd. Napjában ezerszer bombáznak minket az információk. A lehetőségek és feladatok számra végtelen, így túlontúl könnyű elveszni és időnként még a leghasznosabb szokásokat is feláldozzuk valami más oltárán. 

Ne engedd, hogy a bőrápolással is ez történjen, mert az eredmények akkor lesznek a igazán hatásosok és tartósak, ha naponta elvégzed a kialakított rutint.

A lemosás, tonizálás, szérumok felvitele és a krémek bedolgozása sok lépcsős és ezért fáradtságos munkának tűnhet, hát még ha az egyébként egyedülállóan jótékony gyümölcssavas hámlasztás hatóidejét is hozzáveszed. Érdemes azonban egyszer stopperrel lemérni, hogy mennyi időt veszi valójában igénybe egy reggeli és esti rutin, és máris meglátod, hogy ténylegesen csak percekről van szó.

Ne hagyd, hogy a sok feladat, a zsúfolt napirend kiszorítsa a bőrápolást a teendőid közül, mert a hatóanyagokra (a kor előrehaladtával egyre inkább) a bőrödnek igenis szüksége van, hogy szép, feszes és ragyogó lehessen. Az idő hagyta nyomokat halványíthatod vagy az életmódbeli negatív hatásokat csökkentheted a megfelelő bőrápolási rutinnal és jól megválasztott, minőségi készítményekkel, de a valóban tartós hatáshoz fontos a napi alkalmazás. Váljon szokássá, egyfajta szertartássá az a pár perc, amit bőrödre és magadra szánsz és az eredmények garantáltan nem maradnak el!