5 dolog, amit ne egyél és igyál a menstruáció alatt

A menstruáció minden hónapban kellemetlen tünetekkel kínozza a nőket. Talán nem tudtad, de ilyenkor az is fontos, hogyan táplálkozol, vannak ugyanis olyan ételek, amik csak erősítik a menzesz tüneteit. 


A menstruáció minden hónapban kellemetlen tünetekkel kínozza a nőket. Talán nem tudtad, de ilyenkor az is fontos, hogyan táplálkozol, vannak ugyanis olyan ételek, amik csak erősítik a menzesz tüneteit. 

Zsíros húsok

A vörös húsok nagy mennyiségben tartalmaznak telített zsírokat, amelyek a szervezetben felhalmozódva gyulladást, fájdalmat okozhatnak. Ha egyébként is menstruációs görcsöktől szenvedsz, ezek a zsírok még tovább erősíthetik fájdalmaidat. Ajánlatos tehát kerülnöd a vörös húsok fogyasztását a nehéz napok előtt és alatt, és ha semmiképpen nem tudsz lemondani a húsfogyasztásról, egyél sovány húsokat vagy halat. 

Péksütemények

Bár ezek a készítmények valóban finomak, ráadásul munkába menet rohanva a reggelit is sokkal egyszerűbb így megoldani, a menstruáció alatt egyáltalán nem ajánlott fogyasztani őket. A bennük lévő transzzsírsavak ugyanis emelik az ösztrogénszintet, ami a periódus alatt erősíti a méhfájdalmakat, a teljes kiörlésű termékek ilyenkor sokkal jobb hatással lesznek rád. 

Kávé

Bármennyire is része mindennapjaidnak a kávézás, a a benne lévő koffein ugyanis erősíti a menstruációs görcsöket és rosszabb esetben rendszertelenné is teheti a menzeszt. 

Alkohol

Talán az egyik legrosszabb, amit menstruációd alatt fogyaszthatsz. Ha lehet, már a menstruációd előtti napokban hanyagold, mert erősíti a megelőző tüneteket és görcsöket, ráadásul a közérzetedre is rossz hatással lesz. Vérhígító hatása miatt folyásod is erősebb lehet, ami csak tovább csökkenti komfortérzeted. 

Cukros ételek

Ha lehet, ne épp nehéz napjaid alatt elégítsd ki nassolási igényed egy kis süteménnyel vagy édességgel. Ezekre a napokra az sem igaz, hogy egy kis csoki elhalmoz boldogsághormonokkal, hiszen az édességekben található cukor szintén görcserősítő hatású. Ha mindenképpen valami édesre vágysz, egyél inkább valamilyen finom gyümölcsöt. 

Címkék: