5 dolog, ami pozitívan befolyásolja a lelkiállapotodat

A mindennapokat kísérő kétségek, félelmek, bizonytalanságok, kihívások és problémák az elmúlt évben felerősödtek, ezért most még fontosabb, mint korábban, hogy odafigyeljünk lelki egészségünkre és kedélyünkre is. Jöjjön tehát 5 dolog, ami talán nem hozza el a világbékét, de a nap végén nyugodtabban hajthatjuk álomra a fejünket.


Étkezés

Az egészséges ételek között bőven találni olyat, ami pozitív hat a lelkiállapotra is. Ha ezekből párat beépítesz a mindennapjaidba, észrevétlenül javulhat a kedved. Mik ezek? Tonhal, dió, erős paprika és keserű csoki.

Állati barátságok

A jó társaság mindig használ, egy állati barát pedig tényleg mindig ott van és feltétel nélküli szeretetéről biztosít. A szőrös állatok simogatása bizonyítottan nyugtató hatással van az emberre és a boldogsághormon termelődését is elősegíti.

Új élmények

A kihívások inspirálóak is lehetnek, ezért hasznos időről-időre kipróbálni valami újat. A gyermeki kísérletező kedv felélesztése is remek módszer a rossz kedv ellen. Nem kell maratonról vagy a déli sark meghódításáról álmodozni (bár ezek is szuper célok), egy új étel kipróbálása, egy új hobbi vagy egy új környék felfedezése is kizökkenthet a monotonitásból.

Séta

Télen még fontosabb, hogy időt töltsünk a szabadban. Hideg, nyirkos időben kimenni nem egyszerű, de már egy fél órás séta is sokat segít, hogy fizikálisan és lelkileg is jobban érezd magad. De a kedvenc számodra táncolni a tévé vagy számítógép előtt is felemelő élmény. Esős napokon különösen ajánlott!

Meleg vizes fürdő

A meleg víz öleléshez hasonló érzést kelt bennünk, így egy kád forró vízben ülni garantált felüdülés. Egy masszázsmedencében a meleg víz mellett még a hidromasszázs nyugtató és pihentető erejét is megkapod. Már 20 perc is sokat segíthet a kedélyállapoton, a rendszeres használat pedig számos pozitív hatást tartogat az egészségedre nézve is.

Minél többet be tudsz építeni ezekből az apró trükkökből a hétköznapjaidba, annál biztosabb, hogy a tél sem szegheti jó kedvedet!