Tényleg nem szívódik fel a kollagén bőrön át?

A kollagén az utóbbi évek slágerösszetevője az anti-aging kozmetikumoknak, nem is véletlenül. Ez a fontos fehérje képes visszaforgatni az idő kerekét és fiatalos vonásokat, kontúrosabb és egészségesebb bőrt ad. Vagy mégsem?


A kollagén hatékonyságáról a fiatalító arcápolásban nincs vita, ugyanakkor nem szabad elmenni azon tény mellett, hogy a fehérje bejuttatása a szervezetbe már koránt sem egyszerű művelet. A kollagén ugyanis egy óriás molekula, ami természetes állapotában egyszerűen képtelen felszívódni a bőrön keresztül. Mintha egy kosárlabdát akarnánk átjuttatni egy pingpong labdára méretezett lyukon.

A molekula méretét tehát csökkenti kell, de úgy, hogy közben megtartsa előnyös tulajdonságait és ne vesszen kárba fiatalító hatása. Erre dolgozott ki a német orvoskozmetikai cég, a QMS Medicosmetics egy innovatív és egyedülálló (szabadalommal védett) eljárást, ami képes úgy bejuttatni a kollagént a bőrbe, hogy az beépülve kifejtheti áldásos hatását.

A természetes állapotában három szálból álló kollagénmolekulát szétbontják és külön-külön becsomagolják, így ezek a részek már elég aprók ahhoz, hogy képesek legyenek felszívódni a bőrön keresztül. A bőr mélyén aztán ezek a szálak újra összeállnak egésszé és beépülnek a bőrszerkezetbe.

Ezzel az apró, de annál fontosabb lépéssel éri el a QMS kollagén széruma, hogy nem a bőr felületén elterülve veszik kárba, hanem lejutva a mélybe tényleges javulást képest elérni a bőr szerkezetében és minőségében.

Próbáld ki te is a három darabból álló, díjnyertes kollagén szettet, és már két hát után látni fogod a látványos javulást!