Ezeket az anyagokat kerüld napozáskor

Bizonyos krémek, parfümök, illóolajok és sminkek nem férnek össze a napozással. Ezekben olyan összetevők találhatóak, amelyek hajlamosítanak a foltos barnulásra és irritáció valamint gyulladás is felléphet. Mikre kell figyelned napozáskor?


Bizonyos krémek, parfümök, illóolajok és sminkek nem férnek össze a napozással. Ezekben olyan összetevők találhatóak, amelyek hajlamosítanak a foltos barnulásra és irritáció valamint gyulladás is felléphet. Mikre kell figyelned napozáskor?

A hiperpigmentáció okai nagyon változatosak lehetnek, ezen okok közé tartozik a citrus vagy bergamot olajat tartalmazó készítmények használata, a receptre kapható gyógyszerek szedése, valamilyen sérülés utáni gyógyulás és maga az életkor. Az idő előrehaladtával egyre több úgynevezett öregségi folt jelenik meg a bőrön, de egyrészt ezt nem mindig lehet az idő vasfogára kenni, másrészt lehet tenni ellene.

Ha a bőröd hajlamos a pigmentált gyógyulásra vagy érzékeny a napfényre, akkor tavasztól őszig viselj érzékeny bőrűeknek szánt napfényvédőt. A gyógyszerek mellékhatásait mindig olvasd el vagy kérdezz rá az orvosnál, mert a fényérzékenységet kiváltó szerek nagy barna foltokat hagyhatnak maguk után. Ok lehet még hormonális zavar vagy valamilyen betegség megléte, amely esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni. A már meglévő foltokat ilyenkor nem „gyógyítják”, de újabb kialakulását meggátolhatja a gyógyulás.

A foltok kezelését legtöbb esetben kozmetikus is képes elvégezni, méghozzá hámlasztással. A kémiai hámlasztások során lemart felső bőrréteg helyett új bőr kialakulást sürgetik a szerek, így a foltos bőr helyett friss, melanintól mentes réteg képződhet. A foltok kiterjedésétől és színétől függően akár több kezelésre is szükség lehet az egyenletes bőrkép visszaállításához.

A kezelés idejének kiválasztásakor pedig figyelembe kell venni, hogy az erősen savas hatású hámlasztókat nyáron nem alkalmazzák, mert fényérzékenységet okoznak, ami hiperpigmentációhoz vezet. És ezzel a kör bezárult. Ezért vagy az őszi-téli időszakra időzíted a kisebb ráncok és a foltosodás eltüntetéséhez is hatékony erős hámlasztást vagy olyan gyengédebb, de szintén működő kezelést választasz, ami kisebb koncentrátumú gyümölcssavat tartalmaz. A !QMS kezeléseinél alkalmazott hámlasztót nyári használatra ajánljuk, akár kúraszerűen is egy ráncmentes, tiszta arcért.

Csatlakozz te is a QMS Medicosmetics készítményeket boldogan használók táborához, és legyen a QMS a Te sikertörténeted is! 

Címkék: