Kényeztető egészség a jakuzziban

A szép bőr, a jó memória és a vitalitás gyakran társul a fiatalság fogalmához, amit mindenki a lehető legtovább szeretne megőrizni. Tudatos életmóddal könnyen megtalálhatóak azok a tevékenységek, amelyek az egészségünk mellett a szépségünket is szolgálják.


A szép bőr, a jó memória és a vitalitás gyakran társul a fiatalság fogalmához, amit mindenki a lehető legtovább szeretne megőrizni. Tudatos életmóddal könnyen megtalálhatóak azok a tevékenységek, amelyek az egészségünk mellett a szépségünket is szolgálják.

Egy kellemes, lazító masszázs, egy finom zöld tea vagy egy vitamindús gyümölcssaláta mind a sejtjeinket táplálja, méregteleníti, amelyek az idő múlásával egyre kevesebbet tudnak elraktározni az értékes anyagokból. Dr. László Valéria és prof. Falus András biológusok közös tanulmánya alapján elmondható, hogy ez természetes állapot, ami az öregedést szimbolizálja: életünk egy részében az erősödésre, fenntartásra törekszik a szervezetünk, majd idővel veszít alkalmazkodó képességéből, és mutációk jönnek létre a DNS-ben. Ekkor nagyobb esély van a betegségek kialakulására, a mosolyráncok egyre mélyebbé válnak, és elindul az anyagcsere lassulása is.

Ahhoz, hogy a sejtek minél tovább meg tudják őrizni fiatalos lendületüket, szükségük van az éltető oxigénre. Az életmód-tanácsadók ebben az esetben szívesen javasolnak egy-egy hosszabb kirándulást, amely során az erdő melletti levegőt mélyen belélegezve a légzőszervek felfrissülnek, kitisztulnak. Ám nem feltétlenül szükséges elutazni ahhoz, hogy mindezeket a hatásokat átélhessük, hiszen a kellemes, oxigéndús környezet az otthonokba is egyszerűen beköltöztethető.

Az oxigénnel dúsított jakuzzi a masszírozó fejeivel kellemesen ellazít, mikrogyöngyeivel pedig finoman hidratálja a bőrt. Igazán lélekemelő érzés, amikor egy sűrű, szervezéssel teli nap végén a meleg vízben pezsegve sikerül magunk mögött hagyni a fáradalmakat, és az est további része csakis a kikapcsolódásé. Oxigénnel dúsított vízben relaxálva a bőr fellélegzik, a kollagéntermelődés felgyorsul, és a cellulit is hatékonyabban eltüntethető.

A fürdőből párolgó oxigéndús levegő a légutakon keresztül segít abban, hogy helyreálljon a vérkeringés, miközben tisztítja a szmog és a dohányzás miatt lerakódott káros anyagoktól a tüdőt. Aki ezt a hatást még inkább fokozni szeretné, annak érdemes a fürdőzés ideje alatt oxigénnel dúsított ásványvizet kortyolni, amely kellemesen javítja a közérzetet és belülről hidratál. 

Bár az oxigénterápia orvosi alkalmazásáról megoszlanak a vélemények, számos természetgyógyász ajánlja hazánkban és külföldön egyaránt. Léteznek arcra helyezhető maszkok, illetve óriás kapszulák, amelyekben néhány percet pihenve többletoxigénhez juttatják a szervezetet, így vigyázva az egészségre. Sőt, olyan eset is ismert, amikor már kialakult betegségek terápiájaként használják ezeket a természetes megoldásokat: dr. Thomas Rau, svájci belgyógyász, reumatológus szerint mivel az oxigénnek kiemelkedő szerepe van az öregedés lassításában és az immunrendszer erősítésében, páciensein intenzív oxigénterápiát alkalmaz a daganatok kezelésének részeként.

A koncentrált oxigén egészségvédő hatását szerencsére egy kellemes, lazító jakuzziélmény részeként is élvezhetjük, amely a szellemi frissesség mellett a bőr fiatalságának megőrzéséről is gondoskodik.

Címkék: