Tévhitek és megoldások a narancsbőrrel kapcsolatban

A narancsbőr egy sokunkat érintő probléma, amellyel főként nyáron foglalkozunk, hiszen ilyenkor kerül fókuszba ez a combokon és a fenéken lévő bőr alatti zsírlerakódás. A ruhák lekerülésével előtűnik a változatos erősségű narancsbőr, lássuk mit lehet tenni ellene.


Már az elején fontos leszögezni, hogy ez a bőrprobléma nem betegség, tisztán esztétikai zavart okoz, egészségkárosodással nem jár. Oka nagyon összetett lehet, amelybe erősen belejátszik a genetikai hajlam: fehér nőknél találkozunk vele a leggyakrabban, ugyanakkor férfiaknál és soványoknál is előfordul ez a bőr kollagén rostjai mellett elhelyezkedő egyenetlen zsírlerakódás.

A szénhidrát gazdag táplálkozás, a kevés mozgás és az elhízás ugyancsak növelheti a narancsbőr kialakulásának kockázatát, amely ellen különféle módszerekkel harcolhatunk. Különböző kozmetikai berendezésekkel végzett masszázsokkal helyi javulás érhető el, de a kezelés elhagyása után a narancsbőr általában visszatér. Hatásos módszernek tűnik a kúraszerűen alkalmazható testtekercselés, ami előtt különféle készítményeket kennek a bőrbe. A feszesebb bőrt eredményező kezelés során felgyorsul a nyirokkeringés, távozik a bőr felszíne alól a pangó víz, amelyek együtt csökkenti a bőrgöröngyök számát.

Ha otthoni kezeléssel szeretnéd karban tartani tested, akkor válassz olyan testfeszesítő készítményeket, amiket narancsbőrre fejlesztettek ki. Ilyen például a Revitalizing Lift-o-Firm testápoló. Ezt a zsírégetést és a bőr alatti zsírlerakódást is célzó testápolót zuhanyozás után érdemes felkenni, hogy erősítse és meg is emelje a bőr kontúrját. Ha e mellé még heti kétszer beveted a vérkeringést fokozó és salaktalanító !QMS Pro Body Exoliator bőrradírt is, és mozgással kombinálod a házi kezelést, tartós eredményre, és egyre csökkenő narancsbőrre számíthatsz. Télen-nyáron!