90 és 400 fok közötti bármi megsül a kamado grillen

Az ősz eleje, vagyis a Vénasszonyok nyara különösen kedvez a grillezéseknek. Az esték ugyan már hűvösebbek, de a grill mellett még jóleső meleget találni, a levegő kellemesen friss és a zavaró bogarak is fogyatkozóban. Ha szeretnél te is  csatlakozni a grillezők népes táborához egy kamado grillben mindent megtalálsz, amit keresel!


A kamado grillek a faszénnel fűtött típusok közé tartoznak, de formájuk és anyaguk is eltér a hagyományos grillekétől. A kamado grillek könnyen felismerhetőek tojásdad alakjukról, amely kiváló hőkeringetést tesz lehetővé, és az ételt mindig minden irányból egyenletesen éri majd a hő. Ez nagy könnyebbség, és a kezdők számára is egyszerűen kezelhetővé teszi a grillt. Bár faszenes, így a felfűtés és a hőtartományban tartása a grillnek jelenthet kihívást a kezdetekben, a beépített hőmérő nagy segítség és az is jól jön, hogy meglepően kevés faszénnel is hosszú ideig meleg marad az egység.

A kamado grillek anyaga ugyanis egy kiváló hőtartású kerámia, amely annyira jól tartja a meleget, hogy az edény kívülről szinte nem is forrósodik fel. Faszenes grill lévén hozza az autentikus füstös ízhatást és meglepő sokoldalúsága is mellette szól. BBQ-tól kezdve a steakek és zöldségek sütéséig bármit elkészíthetünk egy kamadóban. A Kamado Joe 90 és 400 fok között bármilyen értékre beállítható, így pizzát süthetünk kemencéhez hasonló körülmények között, de akár egy konfitált kacsát is süthetünk órákon keresztül.

Tökéletes kezdő grill sokoldalúsága, remek hőtartása, autentikus ízei és kellemes kihívást jelentő üzemelése miatt! A videóból el is lesheted az első receptjeidet!

Címkék:

grill kamado