- írta: Peitli Csilla
A fémnyárs 3 előnye a fával szemben
- írta: Peitli Csilla
- 2021.02.05
A grillezéshez használt nyársak széles választékában nem könnyű eligazodni a kezdőknek. Melyik a jobb a fém vagy a fa? Adunk egy kis segítséget!
1. Áztatás
A fa nyársakat a grillre helyezés előtt mindig áztatni kell, mert különben megéghet a fa, ami negatívan befolyásolja az ételt. Az áztatás mindig előre gondolkodást jelent, amit a fém nyársak esetén könnyedén megspórolhat, és jöhet a spontán grillezés is.
2. Hővezetés
A fém nyárs hővezetése sokkal jobb, mint a fa társaié. A grill hőjétől átforrósodó fém belülről is süti az ételt, így sokkal kisebb az esély a nyers vagy félig átsült falatokra.
3. Környezetbarát
A fa nyársak egyszer használatosak, szemben fém társaikkal, amelyek évtizedekig is szolgálhatják a grillezőt. Nem kell állandóan új szettet venni, és tisztításuk is végtelenül egyszerű. Általában a mosogatógépben is megoldható.
A grillplaza.hu most akciókkal várja azokat, akik számára az ősz beköszöntével sem ér véget a BBQ szezon. A részletekért kattintson ide!