Csirke és hal grillezés egyszerre, szagkavalkád nélkül

A rövid sütési idővel rendelkező ételeket jó lenne egyszerre sütni a grillen, de félsz attól, hogy a szagok összekeverednek és a végeredmény kérdéses lesz? Hal és csirke sütése esetén teljesen jogos a félelem, de a Broil King gázgrillek megoldást jelentenek a problémára!


A nagy teljesítményű, több égős és és két sütőteres Broil King lehetővé teszi, hogy egyszerre süss teljesen eltérő ételeket. Anélkül, hogy a szagok keveredésétől kellene tartanod. Mivel a két sütőtér egymástól elszeparálható, két eltérő és külön mozgatható tetővel rendelkezik, ezért magabiztosan süthetsz halat az egyikben és csirkét a másikban. Vagy akár desszertet. Az alábbi videóból az is kiderül, hogyan készíthetsz két fogást egy időben a grillen.

Grillezett csirke és cédruslapon sült lazac készül a hozzájuk illő köretekkel a videóban. A cédrus lap nemcsak a hal sütését könnyíti meg és megelőzi, hogy az odaragadjon a rácsokhoz, de egy kellemesen füstös ízt is kölcsönöz majd a lazacnak. Emiatt talán még fontosabb, hogy a két sütőtér jól elválasztható, hiszen nem érződik majd sem a hal, sem a füst szag a csirkeételen.

A két sütőtér (egyik nagyobb, a másik kisebb) abban is segít, hogy ha csak két személyre készítesz ételt, ne kelljen a hatalmas sütőt felfűtened, értékes időt és fűtőanyagok pazarolva ezzel. Ilyenkor elég csak a kisebb részt használni, míg nagyobb társaságot fogadó kerti parti esetén, beizzíthatod a nagy sütőteret vagy akár mindkettőt egyszerre.

Ha szeretnél még ehhez hasonló tanácsokat hallani, nézz bele a videóban, a grilleket pedig személyesen is megszemlézheted az augusztus 28-án kezdődő SpaTrend Expo Global négy helyszínén!