Egy tipp, ami megkönnyíti a spárga grillezést

Tavasszal ellepi a boltokat és piacokat a spárga. Fehér, zöld, mindegy, a grillen mindkettő nagyon finomra sül. Ha pedig ezt a trükköt alkalmazod, még könnyebb lesz bánni a vékony szálakkal!


A frissen grillezett spárga, minimális fűszerezéssel, citrommal vagy éppen baconnal remek köret grillpartikhoz. A vékony delikát zöldséggel azonban óvatosan kell bánni, amihez a nagy grillfogók olykor soknak bizonyulnak. Hogy megkönnyítsd a spárga grillezését, használj bambusznyársakat.

A bambusznyársat mindig áztasd be langyos vízbe a grillezés előtt legalább 20 perccel, nehogy megégjenek sülés közben. Amikor már megszívták magukat a bambuszok, húzz nyársra 5 spárgát kereszt irányban, először a tetejüknél, majd egy második nyárssal, rögzítsd az aljakat is.

Az így kapott spárga szőnyeget már könnyű lesz egyben mozgatni és fűszerezni is. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni az ízeket, a nyársra betűzhetsz a spárgát közé citromot vagy bacont.