3 hasznos tipp nyársonsütéshez

A nyárson készült grillek, hálás ételek. Könnyen variálhatóak, a falatnyi darabokra vágott alapanyagok gyorsan megsülnek és egyszerű velük bánni. Ha te is gyakran készíted ezeket, jöjjön 3 tipp, hogy biztos legyen a siker.


1. Jégre a nyársakkal!

A bambusz nyársakat célszerű beáztatni sütés előtt, hogy ne égjen meg a faanyag. Ezt már a grill felfűtése előtt elkezdheted, hogy legalább 20 percig ázhasson, de ha gázgrilled van, ami pillanatok alatt felfűt vagy csak nem akarsz mindig ezzel bajlódni, akkor egyszerre áztass be egy nagyobb adagot. Ezeket utána kiporciózva tedd a fagyasztóba, így a nedvesség a fában marad és te bármikor azonnal használhatod őket. Csak ki kell kapni a fagyasztóból és már mehet is a grillre. Ott majd a hőtől lassan kiereszti a vizet és biztosan nem ég meg.

2. Elő a fémmel!

A húsok nyársra húzására a bambusznál jobb a fém. A fém nyársakat nem kell áztatni, tartósak és mivel a grillen felmelegszenek, ezért belülről is sütik a húsokat. Gyorsabban és egyenletesebben sülnek át majd az alapanyagok!

3. Egységben az erő!

A nyársakat sajnos könnyű túlsütni, ezért jön jól ez a tipp. Amikor felhúzod az alapanyagokat a nyársra, úgy rendezd őket, hogy egy kicsit összeérjenek. Ne hagyj közöttük helyet, de nem is kell összenyomni szorosra az egészet. Így biztosan átsül minden darab, de nem szárad ki. Külön piros pont, hogy az ízeket is átadják egymásnak az alapanyagok az érintkezéssel!