3 gyümölcs, ami tökéletes választás grillezéshez

Amíg a húsok és a zöldségek sülnek, bátran feltehetsz pár gyümölcsdarabot is a grillre desszertnek vagy előételnek. A gyümölcsök egészen különleges ízt kapnak a grillen és a sütés sem tart tovább pár percnél.


Minden gyümölcsnek helye van a grillen, de nem mindegyikkel egyformán könnyű dolgozni. Ha még sosem próbáltad megkaramellizálni a friss gyümölcsöket, akkor ezzel a hárommal kezd!

Alma

Harsogósan roppan, lédús és előételek, desszert főszereplője is lehet. Első kísérletnek tökéletes választás, mert könnyű vele bánni, és még készre sült állapotban is jól tartja a formáját. Sütés előtt egy kevés cukorral vagy mézzel meghinthetjük, hogy még hangsúlyosabbá váljon édeskés íze.

Ananász

Az almához hasonlóan kemény húsú gyümölcs, ami nem válik pépessé a hő hatására sem. Önmagában és akár nyársra húzva is süthető, arról sem esik le. Különösen jól megy hozzá a juharszirup és gyümölcssaláták, fagyi kelyhek elemeként brillírozhat. De akár húsok (szárnyasok) mellé is felkerülhet a nyársra, jó kiegészítője lesz a főételnek.

Füge

A füge már egy kicsit nehezebb falat, mert egészen puhává válhat, de ha a héjában hagyjuk nem lesz gond az elkészítésével. Önmagában is nagyon édes, ami a grillen történő karamellizálódás miatt még erősebbé válik, így plusz édesítésre nincs is feltétlenül szükség. Egy kevés balzsamecet azonban nem árthat. Édesen is sósan is kiváló, egészen kitűnő párost alkot például a kecskesajttal.