A hétvégi grillezés során elkészítheted az egész heti ebédedet, amit magaddal vihetsz a munkahelyedre. Ez a csirke recept eltartható és finom.

Almaecetes grillezett csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Almaecetes grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 80 ml olívaolaj
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A csirke kivételével mindent tegyél aprítóba és dolgozd össze őket egynemű páccá.
  3. Pácolt be a csirkét, amíg a grill melegszik.
  4. Tedd fel a csirkéket a grillre és süsd őket oldalanként 5-8 percig.
  5. Felvágás előtt hagyd pihenni 5 percig a húst, majd azonnal tálalhatod, vagy tedd jól záródó tárolóba felhasználásig.

+ Mell helyett használhatsz más csirkerészeket is, de azoknak (különösen, ha a csont is bent marad) több sütési időre lesz szükségük.