A durbincs ideális alapanyag grillezéshez. Sűrű húsa miatt könnyű mozgatni és sütni. A nagyobb kertészeti áruházakban könnyen beszerezhető a Banán levél. A mostani receptben azt fogom bemutatni hogyan lehet ezt a két alapanyagot grillen felhasználni. 

VIDEÓRECEPT! Banánlevélben sült durbincs, banán hamuval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

VIDEÓRECEPT! Banánlevélben sült durbincs, banán hamuval

írta: Szilágyi Zoltán

Hozzávalók:

  • 1 db Aranydurbincs
  • 2 db Banánlevél
  • metélőhagyma
  • Római kömény
  • 1 db Citrom

Elkészítés:

A megtisztított halat szárazra töröljük, megsózzuk, kevés római köménnyel bedörzsöljük, majd metélőhagymával alaposan megszórjuk. Letakarjuk citrom karikákkal. Így párolódás közben nemcsak a Banán levele, hanem a citrom is átjárja a halat. 

A megtisztított banánlevélbe becsomagoljuk a halat. Nagyon magas a nedvességtartalma, ezért egyrészt kiváló párolni, másrészt megvédi a halat attól, hogy megégjen. 

A 250-280 celsiusos grillbe betesszük. 10-12 percig sütjük - ez a hal méretétől függően változhat. 

Ezen idő alatt a banánlevél teljesen megsül. A Durbincs akkor van kész, ha a mellúszója könnyen eltávolítható. 

A kész halat, megszórjuk a porrá tört, sült banánlevéllel.

Jó étvágyat!