- írta: Peitli Csilla
Grillezett zöldségekkel és burgonyával egy tartalmas és egyszerű grillezett fogás lehet a bárányszeletből.
Kurkumás grill bárányszelet
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 szelet bárány
- 2 ek olaj
- 2 kk kömény
- 1 kk kurkuma
- fél kk só
- negyed kk bors
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze az olaj felét a köménnyel, a kurkumával, a sóval és a borssal.
- Ezzel a páccal kenjük le a bárány szeleteket, majd pihentessük, amíg felfűt a grill.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy öntöttvas serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, majd süssük oldalanként 3 percig a szeleteket. Ha medium/rare-nél jobban átsütve szeretjük, akkor adjunk a sütési időhöz 1-2 percet.
- Tálalás előtt pihentessük a húst 5 percig.