Ha a nagy klasszikus bbq ételeket vesszük sorba, akkor a bbq csirkecomb mindenképpen köztük lesz, amit a kellőképpen ecetes szósz tökéletesen kiegészít

 

 

 

Bbq csirkecomb alabama white szósszal Kamado Chef grillen

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 2

Bbq csirkecomb alabama white szósszal Kamado Chef grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 100 g Suncity sertés rub
  • 0,5 dl Szőlőmag olaj
  • 2 csésze majonéz
  • 1 csésze almaecet
  • 1 evőkanál torma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 kávéskanál cayenne bors

Elkészítés:

 

A kerámia sütőt a deflektorköveket használva indirekt sütési módra szerelem és 120 fokra fűtöm fel. A szén közé cseresznyefa csonkokat teszek, ami kellemes füstös ízt fognak a csirkének kölcsönözni

Amíg a sütőt fűtöm fel, a combokat nagyon vékonyan átkenem szőlőmag olajjal valamint berubozom, Suncity Szeged Pork rubbal. Amikor a sütő stabilan tartja a 120 fokot, a combokat beteszem sülni és elkészítem az alabama white szószt. Összekeverem a majonézt, az almaecetet, a sót, a borsot, a Cayenne borsot és a tormát.

A csirkecombokat 84fokos meghőmérsékletnél veszem le (kb3 óra) és még forrón a szószba mártom.