- írta: Peitli Csilla
Maradva a focis ételek sorozatánál egy szaftos „ragacsos” csirkeszárny tökéletes kiegészítője a szurkolásnak.
BBQ csirkeszárny Broil King Pellet grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 100 g Suncity brisket rub
- 0,5 dl olaj
- 1 dl South Smoke BBQ szósz
Elkészítés:
A pellet grillt felfűtöm 130 fokra, közben pedig előkészítem a szárnyakat. Az utolsó ízületet érdemes levágni, hiszen szinte semmi hús nincs rajta (remekül felhasználható alaplé főzésre). A szárnyakat egy tálban összekeverem az olajjal, majd a rubbal fűszerezem, és a grillrácsra teszem sülni őket. Ezen a hőfokon nagyjából 1.5 órát sütöm, majd vékonyan átkenem BBQ szósszal és további 30 percet sütöm.
Kiváló köret hozzá a steak burgonya, a coleslaw saláta, de valamilyen mártogatóssal is kínálhatjuk. (én egy tejszínes, majonézes gorgonzola mousse-t készítettem hozzá)