A BBQ koronázott királya egy fatüzeléses offset smoker, ami semmilyen más tüzelőanyaghoz sem hasonlítható ízt ad az elkészült ételeinknek. A mai napon nem a mindenki által ismert és kedvelt pulled pork készült, hanem szeletelhető állagú maradt a tarja.

 

 

 

Bbq tarja Cactus Jack offset smokerben

Elkészítési idő: 300-360 perc
Nehézség: 3

Bbq tarja Cactus Jack offset smokerben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 2.5 kg tarja
  • 80 g rub
  • 20 g rub

Elkészítés:

 

Begyújtásnál kötésbe teszem a fát a Cactus Jack offset smoker tűzterébe, majd begyújtom azt és megvárom, amíg eléri a sütőtér hőmérséklete a 130 fokot. Közben a tarját befűszerezem. 2 különböző rubot használok a tökéletes fűszerezéshez. Jelen esetben Suncity Szeged Brisket rubját és Balu rubját szanáltam 80-20 arányban.

Amikor a hús bekerült a sütőbe már nincs is más dolgunk csak folyamatosan pakolni a tüzet, tartani a hőmérsékletet és figyelni a füstöt, hogy az megfelelő legyen.

A hús felületét óránként spricceltem simán vízzel. Nem használok hozzá mást. Amikor a bark megfelelő állagú volt (megszáradt a hús felülete, a színe szép és mozgatásra repedezik a felülete) becsomagoltam. Jelen esetben ez 70fok körüli maghőmérsékletnél történt. Becsomagolva tovább sütöttem 86-87 fokos maghőmérsékletig.

Amikor a sütőből kivettem 30 percet pihentettem és szépen tudtam szeletelni