A császár, bár nem egy diétás fogás, megfelelően elkészítve egy igazi ízbomba és amennyiben a bőre is megfelelően ropogós, nem hibázhatunk vele.

Itt a tuti tipp a ropogós bőrhöz.

 

 

 

Bőrös császár Kamado Joe kerámia grillben

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: 2

Bőrös császár Kamado Joe kerámia grillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1,5 kg börös császár
  • 100 g Tengeri só
  • 1 db citrom leve
  • 50 g JD's SPG rub

Elkészítés:

 

A császár bőrét alaposan besózom, és 30 percig hagyom rajta, addig a Kamado Joe-t a deflektorkövekkel együtt 180 fokra felfűtöm és stabilizálom a hőmérsékletet. A sót letörlöm, majd citrommal átkenem a bőrt és tenderiserrel megszurkálom. A húsos felét rubozom.

Bőrrel felfelé a rácsra teszem és nagyjából 2 órát sütöm, majd a hőmérsékletet emelem 220 fokra és további 15-20 percig sütöm, amíg a bőr hólyagos és teljesen ropogós nem lesz