Az előételek és főételek mellett a desszert is készülhet a grillen. Ez különleges aromákat ad a süteménynek.

Cseresznyés pite a grillről

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 4

Cseresznyés pite a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 csomag linzer tészta
  • 700 g cseresznye
  • 100 g vaj
  • 100 g nádcukor
  • 100 g darált mandula
  • 1 db tojás
  • 500 g mascarpone
  • 1 db citrom leve és héja
  • 140 g porcukor

Elkészítés:

  1. A tésztát vegyük ki a csomagolásból, hogy egy kicsit melegedjen és könnyebb legyen majd formázni. Majd nyújtsuk ki 3 mm-esre.
  2. Melegítsük elő a grillt 180 fokra.
  3. A cseresznyéket magozzuk ki.
  4. Egy aprítóban dolgozzuk össze a vajat, a nádcukrot, a darált mandulát és a tojást.
  5. A tésztát tegyük a pite formába és süssük lenyomtatva 20 percig.
  6. Ekkor vegyük le a tészta tetejéről azt, amivel lenyomtattuk és sütőpapír nélkül folytassuk a sütést még 10 percig.
  7. Ezután vegyük le újra a grillről és egyenlően terítsük el a tésztán a darált mandulás masszát.
  8. Süssük újabb 15 percig.
  9. Közben a mascarponét keverjük ki a citrom levével és héjával és a porcukorral.
  10. A kisült pitén terítsük el a mascarponés krémet, majd tegyük a tetejére a kimagozott cseresznyéket és azonnal tálalhatjuk is.