Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez a csirkeburger neked való. Káposztasalátával még finomabb!

Csípős csirkeburger

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Csípős csirkeburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 100 ml csípős szósz
  • 60 g vaj
  • 3 ek ketchup
  • 120 ml farm salátaöntet
  • 4 db hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a csípős szószt a vajjal, ketchuppel és melegítsük fel annyira, hogy a vaj is elolvadjon.
  3. A pácból vegyünk ki 60 ml-t, ezt tegyük félre.
  4. A maradék pácba forgassuk bele a csirkemelleket és pihentessük 20 percig.
  5. Amikor lejárt a pácolási idő, a csirke mehet  is fel a grillre, ahol zárt tető alatt süssük oldalanként 5-7 percig. (A csirke után visszamaradt szószt dobjuk ki, ezt már nem használjuk fel.)
  6. Amikor megsült a csirke, vegyük le a grillről és tegyük fel a félbevágott zsemléket is megpirítani.
  7. A zsemléket kenjük le a farm öntettel, majd jöhet rá a hús. Salátával, sajttal, pirított baconnel is gazdagíthatjuk.