Tüzes, édes és omlós BBQ csirkeszárnyak a kamado grillről. Ezt muszáj kipróbálni!
Csípős csirkeszárnyak kamado grillen
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 60 ml hoisin szósz
- 4 ek BBQ fűszerkeverék
- 1 ek savanyított gyömbér leve
- 120 ml édes chili
- 120 ml teriyaki szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 180˚C-ra és készüljünk direkt sütésre.
- Amíg a grill melegszik, a szárnyakat tisztítsuk meg, vágjuk ketté és a húsos részbe karcoljunk egy x-et.
- A BBQ fűszerkeverékkel alaposan szórjuk meg a csirkéket és már mehetnek is a rácsokra sülni.
- Zárt tető alatt süssük őket 25-30 percig.
- Közben egy nagyobb tálban keverjük össze az édes chilit, a Teriyaki szószt, a Hoisin szószt és a gyömbér levét.
- Amikor letelt a sütési idő, fordítsuk meg a szárnyakat és pirítsuk őket újabb 20 percig.
- Amikor a szárnyak belső hőmérséklete elérte a 76-79˚C-ot, vegyük le őket a grillről és forgassuk meg őket a korábban elkészített mázban.
- Ezután menjenek még vissza a grillre egy percre, hogy rásüljön a máz a húsra.
- Ha elkészültek a szárnyak, vegyük le őket, és még meglocsolhatjuk a maradék mázzal, esetleg szezámmaggal.