Nagy tál faszénen sütött paella, amiből közösen ehet a társaság. Kerti partikhoz ideális fogás.
Csirkás paella parázson sütve
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 6 db csontos csirkemell
- 3 db paradicsom
- 600 g arborio rizs
- 1 db zöld paprika
- 2 db piros paprika
- 2 marék zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1,4 l csrike alaplé
- 2 kk pirospaprika
- 1 kk sárány
- 1 kk só
- ízlés szerint olívaolaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 230°C-ra.
- Egy tálban keverjük össze a rizst, a sáfrányt, a rozmaringot, a sót és a pirospaprikát.
- Egy másik tálban keverjük össze a felvágott paprikákat, a kettétört babokat és az aprított fokhagymát.
- Egy harmadik tálban pedig készítsük el a paradicsomot. Vágjuk őket félbe, nyomjuk ki a levét és szabaduljunk meg a magoktól és héjtól, hogy csak a lé és a paradicsom húsa maradjon vissza.
- A csirkéket kenjük le olajjal és borsozzuk meg.
- Kezdjük el felmelegíteni a csirke alaplét.
- A paella sütőt melegítsük elő, majd öntsünk bele egy kevés olajat a csirkék lepirításához.
- Amikor az olaj már forró, dobjuk rá a csirkéket és pirítsuk meg őket mindkét oldalukon 15 perc alatt.
- A csirkéket húzzuk az edény szélére és középre (egy kis olajjal) mehetnek a zöldségek pirulni.
- 5 perc után adjuk hozzá a paradicsomot, amit keverjünk össze a többi zöldséggel. Süssük további 5 percig.
- Ezután vegyük le az egészet a grillről, adjuk hozzá a rizst és az alaplé felét (vagy annyit belőle), hogy ellepje a rizst és a zöldségek többségét.
- A csirkéket tegyük a rizses zöldség tetejére és tegyük vissza a grillre 10 percre. Kevergetni most már nem kell!!
- Ha száraznak tűnik egy-egy helyen az étel, oda öntsünk még egy keveset a forró alapléből.
- Amikor lejárt a 10 perc, öntsük még fel alaplével és süssük újabb 10 percig, figyelve, hogy megint ne száradjon ki helyenként az étel.
- Ezután le is vehetjük az ételt, de hagyjuk még tető alatt párolódni 10 percig.
- A paella sütőben tálaljuk.