Egy gyorsan elkészíthető szárnyas étel, mely összetett ízeivel méltó képviselője az amerikai gasztronómiának

Csirke Lady Jayne módra Broil King Imperial gázgrillben

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 1

Csirke Lady Jayne módra Broil King Imperial gázgrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb filé
  • 1 db citrom - leve, héja
  • 2 dl csirke alaplé
  • 1 db espresso
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 dl rum
  • 0,5 dl olaj
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

 

A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezem, majd hozzá öntöm az olajat és alaposan elkeverem. 10-15 percet hagyom állni, közben a grillt 200fokra előmelegítem és elkészítem a pároló levet is.

Össze keverem, az alaplevet, a citrom reszelt héját és a levét, a worcestershire szószt és az espressót.

A csirkecombokat 3-3 percet sütöm a rácon oldalanként, majd egy megfelelő edénybe teszem és ráöntöm a pároló levet. 200 fokon 30 percig sütöm a combokat. Egy merőkanálban felmelegítem a rumot és a grillben flambírozom vele a csirkét, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintem és további 1-2 percet sütöm.