Egy gyorsan elkészíthető szárnyas étel, mely összetett ízeivel méltó képviselője az amerikai gasztronómiának
Csirke Lady Jayne módra Broil King Imperial gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb filé
- 1 db citrom - leve, héja
- 2 dl csirke alaplé
- 1 db espresso
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- 1 dl rum
- 0,5 dl olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors
Elkészítés:
A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezem, majd hozzá öntöm az olajat és alaposan elkeverem. 10-15 percet hagyom állni, közben a grillt 200fokra előmelegítem és elkészítem a pároló levet is.
Össze keverem, az alaplevet, a citrom reszelt héját és a levét, a worcestershire szószt és az espressót.
A csirkecombokat 3-3 percet sütöm a rácon oldalanként, majd egy megfelelő edénybe teszem és ráöntöm a pároló levet. 200 fokon 30 percig sütöm a combokat. Egy merőkanálban felmelegítem a rumot és a grillben flambírozom vele a csirkét, majd apróra vágott petrezselyemmel meghintem és további 1-2 percet sütöm.