A francia konyha mindenki fejében egy kulináris csodaként jelenik meg, bonyolult elkészítési módokkal és kizárólag különleges alapanyagokkal, és olyan ételekkel, amiket nagyon bonyolult elkészíteni. Ezzel szemben rengeteg ízletes laktató étellel büszkélkedhet a konyha, amiket nagyon egyszerű elkészíteni akár grillen is.

 

 

 

Csirke Marengo módra Broil King Baron gázgrillem

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 2

Csirke Marengo módra Broil King Baron gázgrillem

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 70 dkg gomba
  • 4 db paradicsom
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 70 g liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dl víz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors - őrölt
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 4 db tojás

Elkészítés:

 

A grillt felmelegítem 200 fokra és a sóval és borssal fűszerezett csirkét a grillrácson elősütöm. Ezután egy tepsiben a hagymát, fokhagymát kevés olajon megpárolom, majd hozzá adom a csirkecombokat is. Kevés liszttel meghintem, és addig pirítom, míg a liszt enyhén megbarnul. Hozzá adom a paradicsom pürét és néhány percig pirítom, mielőtt felengedem az alaplével és hozzá adom a cikkekre vágott gombát.

35-40 perc elteltével hozzá keverem a cikkekre vágott paradicsomot és további 15 percig sütöm.

Tálalásnál a ragura egy tükörtojást fektetek (melyet a grill öntöttvas lapján is megsüthetek), frissen vágott petrezselyemmel megszórom. Köretként szalmaburgonyát vagy kuszkuszt adok hozzá