Édes, erős és az igazán bevállalósak számára gyümölcsös is lehet ez a nyárson sült. Ki lehet ugyanis egészíteni a nyársat kivivel, ami remek húspuhítóként is működik.

Csirkenyárs mézes, csípős szósszal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Csirkenyárs mézes, csípős szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek lime lé
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek méz
  • 1 kk só
  • 1 ek erős paprika szósz
  • 8 db kivi

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a zúzott fokhagymákat az olajjal, a lime lével és a sóval.
  2. A falatnyi darabokra vágott csirkét keverjük el a páccal és tegyük hűtőbe, amíg felmelegszik a grill. Ha szeretnénk kivit is használni a recepthez, akkor a kiviket is hámozzuk meg, vágjuk legalább félbe és adjuk a csirkés páchoz, hogy együtt pihenjenek.
  3. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  4. A mézet és az erős paprika szószt keverjük össze.
  5. A csirkét (és a kivit) vegyük ki a pácból, húzzuk nyársra és tegyük fel a grillre.
  6. Időnként megforgatva süssük 10-12 percig.
  7. Az utolsó 5 percben kenjük le a mézes-erős mártással párszor.
  8. Amikor elkészült még meglocsolhatjuk egy kis lime lével!