A cukkini klasszikus nyári alapanyag, amiből finom töltött változat készíthető a grillen.
Darált hússal töltött cukkini
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 700 g darált marhahús
- 2 db kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 200 g tejföl
- 200 g kecske sajt
- 150 g mozzarella
- 5 kk paradicsom püré
- fél csokor friss petrezuelyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fokhagyma por
- 70 ml víz
Elkészítés:
- A paprikát, a paradicsomot, a kecske sajtot és a petrezselymet is aprítsuk fel kisebb darabokra.
- A hagymát vágjuk apróra és keverjük el a darált hússal.
- Fűszerezzük a húst sóval, borssal és fokhagyma porral. (Ha szeretnénk kicsit csípősre hangolni az ételt, jöhet a cayenne bors vagy chili por is.)
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Az oldalégőn egy serpenyőben pirítsuk le a sertéshúst egy kevés olajon 2-3 percig.
- Ezután adjuk hozzá a paprikát, majd pirítsuk további 2 percig.
- Jöhet a paradicsom püré és egy gyors keverés után a paradicsom is.
- Vegyük lejjebb az oldalégő hőfokát és süssük a tölteléket 2 percig.
- Ekkor adjuk a töltelékhez a vizet, a petrezselymet, a kecske sajtot, a tejfölt és fűszerezzük újra az egészet. Keverjük és vegyük le a grillre.
- A cukkiniket vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a közepét, hogy meg tudjuk tölteni őket.
- Sózzuk és borsozzuk a cukkinit, majd töltsük meg a darálthúsos keverékkel.
- Szórjuk meg a töltött cukkinit a reszelt mozzarellával és egy sütőlapon tegyük be sülni, közvetett hőre 20 percre. Ekkor ellenőrizzük és ha a cukkini megpuhult és a sajt is szépen megsült, vegyük és tálalhatjuk is.