A cukkini klasszikus nyári alapanyag, amiből finom töltött változat készíthető a grillen.

Darált hússal töltött cukkini

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Darált hússal töltött cukkini

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 700 g darált marhahús
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 200 g tejföl
  • 200 g kecske sajt
  • 150 g mozzarella
  • 5 kk paradicsom püré
  • fél csokor friss petrezuelyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagyma por
  • 70 ml víz

Elkészítés:

  1. A paprikát, a paradicsomot, a kecske sajtot és a petrezselymet is aprítsuk fel kisebb darabokra.
  2. A hagymát vágjuk apróra és keverjük el a darált hússal.
  3. Fűszerezzük a húst sóval, borssal és fokhagyma porral. (Ha szeretnénk kicsit csípősre hangolni az ételt, jöhet a cayenne bors vagy chili por is.)
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. Az oldalégőn egy serpenyőben pirítsuk le a sertéshúst egy kevés olajon 2-3 percig.
  6. Ezután adjuk hozzá a paprikát, majd pirítsuk további 2 percig.
  7. Jöhet a paradicsom püré és egy gyors keverés után a paradicsom is.
  8. Vegyük lejjebb az oldalégő hőfokát és süssük a tölteléket 2 percig.
  9. Ekkor adjuk a töltelékhez a vizet, a petrezselymet, a kecske sajtot, a tejfölt és fűszerezzük újra az egészet. Keverjük és vegyük le a grillre.
  10. A cukkiniket vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a közepét, hogy meg tudjuk tölteni őket.
  11. Sózzuk és borsozzuk a cukkinit, majd töltsük meg a darálthúsos keverékkel.
  12. Szórjuk meg a töltött cukkinit a reszelt mozzarellával és egy sütőlapon tegyük be sülni, közvetett hőre 20 percre. Ekkor ellenőrizzük és ha a cukkini megpuhult és a sajt is szépen megsült, vegyük és tálalhatjuk is.