Egy igazi koreai fűszer csodával bolondítottam meg a csontos karajt majd feldobtam a grillre, pofon egyszerű. Ezt Nektek is mindenképp ki kell próbálnotok! Doenjang koreai csontos karaj a rácson!

 

 

Koreai csontos karaj

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Koreai csontos karaj

írta: Simicz Heni

Hozzávalók:

  • 4 szelet Csontos karaj
  • 2 ek Doenjang (szójababkrém)
  • 2 ek Szójaszósz
  • ízlés szerint spg rub

Elkészítés:

Elkészítés 4 főre:

1. A két evőkanál DOENJANG pasztát kikeverjük a két evőkanál szója szósszal.

2. Az így elkészült marináddal alaposan bevonjuk a hús szeleteket és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

3. A húst sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen a sütésre, mielőtt a rácsra tesszük szórjuk be só-bors-fokhagyma (SPG) fűszerkeverékkel.

4. A sütőt 180 c fokra melegítsük fel, majd rácson deflektor nélkül grillezzük a húst.

5. Amikor már puha az utolsó percekben vigyük fel a hőt és 220 c fok magasságában süssük szép pirosra.

Kínáljuk szójaszósszal ízesített rizzsel és fermentált káposzta salátával.

Jó étvágyat kívánok!