Egy igazi koreai fűszer csodával bolondítottam meg a csontos karajt majd feldobtam a grillre, pofon egyszerű. Ezt Nektek is mindenképp ki kell próbálnotok! Doenjang koreai csontos karaj a rácson!
Koreai csontos karaj
írta: Simicz Heni
Hozzávalók:
- 4 szelet Csontos karaj
- 2 ek Doenjang (szójababkrém)
- 2 ek Szójaszósz
- ízlés szerint spg rub
Elkészítés:
Elkészítés 4 főre:
1. A két evőkanál DOENJANG pasztát kikeverjük a két evőkanál szója szósszal.
2. Az így elkészült marináddal alaposan bevonjuk a hús szeleteket és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. A húst sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen a sütésre, mielőtt a rácsra tesszük szórjuk be só-bors-fokhagyma (SPG) fűszerkeverékkel.
4. A sütőt 180 c fokra melegítsük fel, majd rácson deflektor nélkül grillezzük a húst.
5. Amikor már puha az utolsó percekben vigyük fel a hőt és 220 c fok magasságában süssük szép pirosra.
Kínáljuk szójaszósszal ízesített rizzsel és fermentált káposzta salátával.
Jó étvágyat kívánok!