- írta: Peitli Csilla
Az édes pácokat a sertés és a marha esetén már megszokhattuk, de a mostani recept a lazachoz is ilyen citrusos, édeskés, füstös ízharmóniát ígér.
Édes-füstölt lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g lazac
- 2 ek barna cukor
- 2 kk füstölt paprika
- 1 db citrom héja
- fél kk só
- fél kk fekete bors
Elkészítés:
A lazac sütéséhez melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, és áztassunk be egy cédrus lapot is vízbe, hogy majd ezen sülhessen a hal, és ne a rácson.
Közben készítsük el a pácot: keverjük össze a cukrot, a paprikát, a reszelt citrom héjat és sót, borsot.
A fűszerkeveréket oszlassuk el végig a halon, majd tegyük fel a deszkára, és kezdjük sütni, szigorúan zárt tető alatt.
25-30 perc alatt süssük készre a lazacot. Ez idő alatt az ízek is kellően átjárják majd, így azonnal tálalhatjuk is.