Az édes pácokat a sertés és a marha esetén már megszokhattuk, de a mostani recept a lazachoz is ilyen citrusos, édeskés, füstös ízharmóniát ígér.

Elkészítési idő: perc
Nehézség: 0

Édes-füstölt lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g lazac
  • 2 ek barna cukor
  • 2 kk füstölt paprika
  • 1 db citrom héja
  • fél kk só
  • fél kk fekete bors

Elkészítés:

A lazac sütéséhez melegítsük elő a grillt közepes hőfokra, és áztassunk be egy cédrus lapot is vízbe, hogy majd ezen sülhessen a hal, és ne a rácson.

Közben készítsük el a pácot: keverjük össze a cukrot, a paprikát, a reszelt citrom héjat és sót, borsot.

A fűszerkeveréket oszlassuk el végig a halon, majd tegyük fel a deszkára, és kezdjük sütni, szigorúan zárt tető alatt.

25-30 perc alatt süssük készre a lazacot. Ez idő alatt az ízek is kellően átjárják majd, így azonnal tálalhatjuk is.