- írta: Peitli Csilla
A karaj egy nagyon kedvelt húsrész, bár sokak szerint száraz és emiatt az élvezeti értéke is kevesebb. Most a Kamado Joe grillben egy hihetetlen szaftos és puha verziót mutatok be.
Egészben sült sertéskaraj Kamado Joe grillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1.5 kg sertéskaraj
- 80 g Peter Zeitler Texas Old Style Rub
- 4 db mini kalács
- 20 g madársaláta
- 12 szelet csemege uborka
- 1 csokor újhagyma
- 0,5 db Kápia paprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db jalapeno paprika
- 1 evőkanál JD's SPG rub
- 2 db lime leve
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A grillt felfűtöm 140 fokra, a deflektorkövekkel együtt. Egy kevés füstölőfát tettem a szénre, ami most borshordó csonk volt. Egészen pontosan 2 darab.
A húst szárazra töröltem és minimális olajjal tapasztottam a rubot, majd amikor stabil volt a hőmérséklet a húst a rácsra tettem, az új Meater + hőmérőt használva. 2 órát sütöttem és 17 percet pihentettem. Így érte el a 69 fokos maghőmérsékletet.
Mini kalácsba tettem szeletelve, madársalátával, csemege uborkával és egy csípős paradicsom salsával.
A salsa:
Apróra vágtam az újhagymát, a kápia paprikát, a jalapeno paprikát, a paradicsomot és a petrezselymet. Rá facsartam 2 lime levét és hozzá adtam 1 dl olívaolajat. Az SPG rubbal fűszereztem.