Gyorsan összeállítható, pár hozzávalós sütemény, ami a kemencében készítve is tökéletesre sül. Kívül puha, belül még éppen folyós csoki csoda, ami tejszínhabbal vagy nyáron fagylalttal tökéletes lezárója egy grill vacsorának.

Csokis lávasüti

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 2

Csokis lávasüti

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 60 g liszt
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Gyújtsuk be a kemencét és állítsuk a hőfokot alacsonyra.
  2. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az apóra vágott csokoládét és keverjük őket össze.
  3. A tojásokat egy kézi habverővel dolgozzuk össze a cukorral.
  4. Adjunk a tojásos keverékhez egy csipet sót és amikor ezt is eldolgoztuk, akkor jöhet bele a már nem forró, de még folyós csokoládés vaj.
  5. Szitáljuk a tésztába a 60 lisztet és keverjük össze alaposan.
  6. Kivajazott és cukorral meghintett formákat töltsük meg (de ne teljesen tele) a masszával és tegyük be a fagyasztóba 20 percre.
  7. Amíg pihen a tészta, addig melegítsük fel 180°C-ra a kemence belsejét.
  8. A fagyasztóból kivett süteményeket tegyük be 15 percre sülni.
  9. Porcukorral megszórva tejszínhabbal, fagylalttal vagy magában kínáljuk.