Elegáns előétel fésűkagylóból mangó szósszal, amit pohárban tálalhatsz.
Fesűkagyló mangó szósszal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg fésűkagyló
- 3 ek napraforógolaj
- 1 db mangó
- 1 ek gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek rizsecet
- fél kk ázsiai chili
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- díszítéshez menta
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A fésűkagylókat mossuk meg, törüljük szárazra és (ha kell) tisztítsuk meg.
- Öntsük a kagylókra egy evőkanál olajat és forgassuk meg az egészet, hogy mindenhol bevonja az olaj a kagylókat.
- Egy aprítóba tegyük bele a megtisztított és kisebb darabokra vágott mangót, a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a rizsecetet.
- Adjuk hozzá a maradék olajat, a chili szószt és sózzuk, borsozzuk az egészet.
- Pürésítsük össze a szósz alapanyagait, és öntsük poharakba.
- A meleg grillre tegyük fel a kagylókat és oldalanként 1-2 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Tegyünk 2-3 kagylót a mangó pürére és szórjuk meg mentalevelekkel!