Egy nagyon guszta, ízléses és mutatós előétel, amely minden kerti parti sztárja lesz. Az elkészítése időigényes, de nagyon egyszerű.

Fokhagymás-limeos garnéla leveles tészta kosárban marinált retekkel, sárgarépával és káposztával édes chilihabbal

Elkészítési idő: 60 perc + 2 nap pácolás perc
Nehézség: 2

Fokhagymás-limeos garnéla leveles tészta kosárban marinált retekkel, sárgarépával és káposztával édes chilihabbal

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 db jégcsapretek
  • 3 db sárgarépa
  • 0,5 fej káposzta
  • 30 db garnéla
  • 1 db lime
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 50 gr proespuma hideg habokhoz
  • 2 ek édes chiliszósz
  • 15 db kovászos leveles kosárka
  • 2 dl halszósz
  • 3 dl rizsecet
  • 1 db szárított chili

Elkészítés:

 

A káposztát nagyon vékony csíkokra vágom, a retket és a sárgarépát pedig julienne vágóval szintén vékony csíkokra. A halszószt, ecetet, a szárított chilit 2 dl vízzel felforralom, majd a zöldségekre öntöm, és amikor kihűlt, 2 napra a hűtőbe teszem. A 2 nap leteltével, ha nem elég savanyú, még adok hozzá ecetet.

A grillt öntöttvas lappal együtt 200 fokra melegítem, közben pedig pácot készítek a rákoknak a lime levéből, szőlőmag olajból és reszelt fokhagymából. Ebben a pácban hagyom a rákokat 30 percre. Oldalanként 1-1.5 percig sütöm a rákokat.

Kézi mixerrel összekeverem az alaplevet a proespuma port és a chiliszószt, majd habszifonba töltöm, és egy patront tekerek bele.

A tészta kosár aljára kerül a lecsepegtetett savanyított zöldség, amire 2 db garnélát teszek, majd egy kis habot nyomok a tetejére.