Füstölt baconös halkebab

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Füstölt baconös halkebab

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 450 g halfilé
  • 60 ml citromlé
  • 2 csipet pirospaprika
  • 2 szelet füstölt bacon

Elkészítés:

  1. A legmagasabb hőfokra melegítsd elő a grillt.
  2. A citromlét keverd el a paprikával, majd forgasd bele a falatnyi darabokra vágott halfilét.
  3. A baconszeleteket vágd félbe, és tekerd körbe velük a halfalatokat.
  4. Fogpiszkálóval vagy nyársra húzva rögzítsd a bacont a halon.
  5. A grill hőmérsékletét vedd lejjebb közepesre. Ha lehűlt kicsit, felteheted rá a nyársakat.
  6. Párszor megforgatva süsd pár percig, míg a hal át nem sül, és már tálalhatod is.

Extra tippek: 

  • Ez a végtelenül egyszerű, mégis ízletes halrecept a kezdő sütögetők legjobb barátja. Sült krumplival, barbecue szósszal, de akár friss salátával is isteni.
  • A hal biztosan jó, ha színe opálos lesz és villával beleszúrva apró lemezeire válik a hús.
  • Aki szereti az erőset, használhat a pirospaprika helyett chili port vagy cayenne borsot is az ételhez.