Parti falatok a Kamado Joe grillről házi mártogatóssal.
Füstölt csirkeszerányak partira
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 2 kg csirkeszárny
- 1 ek fokhagyma por
- 60 ml almaecet
- 3 ek fekete bors
- 1 ek mustár
- 2 ek barna cukor
- negyed kk cayenne bors
- 2 kk chili por
- 1 ek hagymapor
- 1 kk torma
- 1 kk citromlé
- 250 g só
- 240 ml majonéz
- 1 ek cukor
- 1 ek pirospaprika
- savanyúság leve
Elkészítés:
- Amikor eljött az idő, szűrjük le a csirkéket és mehetnek is a sütőrácsra, indirekt grillezésre 45-50 percre.
- Amíg sülnek a csirkék, készítsük el a házi mártogatóst. Ehhez a majonézt keverjük el jó alaposan az almaecettel, a barna cukorral, a citromlével, a tormával, a mustárral és a fél kiskanál sóval. Ízlés szerint adhatunk ehhez is egy kevés fekete és cayenne borsot.
- Amikor a csirkék megsültek, kenjük le őket a korábban elkészített mártogatóssal és 1 percre tegyük át a grill forróbb részére, hogy extra ropogóssá váljanak.