Parti falatok a Kamado Joe grillről házi mártogatóssal.

Füstölt csirkeszerányak partira

Elkészítési idő: pihentetés + 60 perc
Nehézség: 3

Füstölt csirkeszerányak partira

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 kg csirkeszárny
  • 1 ek fokhagyma por
  • 60 ml almaecet
  • 3 ek fekete bors
  • 1 ek mustár
  • 2 ek barna cukor
  • negyed kk cayenne bors
  • 2 kk chili por
  • 1 ek hagymapor
  • 1 kk torma
  • 1 kk citromlé
  • 250 g só
  • 240 ml majonéz
  • 1 ek cukor
  • 1 ek pirospaprika
  • savanyúság leve

Elkészítés:

  1. Amikor eljött az idő, szűrjük le a csirkéket és mehetnek is a sütőrácsra, indirekt grillezésre 45-50 percre.
  2. Amíg sülnek a csirkék, készítsük el a házi mártogatóst. Ehhez a majonézt keverjük el jó alaposan az almaecettel, a barna cukorral, a citromlével, a tormával, a mustárral és a fél kiskanál sóval. Ízlés szerint adhatunk ehhez is egy kevés fekete és cayenne borsot.
  3. Amikor a csirkék megsültek, kenjük le őket a korábban elkészített mártogatóssal és 1 percre tegyük át a grill forróbb részére, hogy extra ropogóssá váljanak.