Ez a füstölt halpogácsa igazi jolly joker! Finoman fűszerezett, rengeteg módon variálható, előételként vagy könnyű főételként is megállja a helyét, ráadásul egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni. Egy kis házi majonézzel vagy remoulade mártással hamar a gyerekek kedvence lesz!

Füstölt halpogácsa

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Füstölt halpogácsa

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fehér húsú hal
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1,5 evőkanál dijoni mustár
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0,25 csésze majonéz
  • 0,5 fej vöröshagyma (kockázva)
  • 3 teáskanál fűszerkeverék halakhoz
  • 1 db kaliforniai paprika (piros - kockázva)
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

1. Melegítse elő a Kamado Joe grillt 110 Celsius fokra és helyezzük be a deflektorokat, hogy előkészítsük a grillt a közvetett grillezéshez.

2. Törölje szárazra a halfiléket filéket papírtörlővel, majd mindkét oldalukat ízesítse körülbelül egy teáskanál fűszerkeverékkel.

3. Helyezze a halfiléket grill lapra, serpenyőbe vagy alufólia tepsibe és tegye azt a grillbe. Süsse a halakat 35-40 percen keresztül, amíg a filék teljesen át nem sülnek.

4. Vegye le a halakat a grillről, és hagyja őket kissé kihűlni, majd villával tépkedje apró darabokra a húst.

5. Egy nagy tálban keverje össze a halat, a felvert tojásokat, a paprikát, a hagymát, a zsemlemorzsát, a majonézt, a dijoni mustárt, a citromlevet, a petrezselymet, a Worcestershire szószt és a maradék 2 teáskanál fűszerkeveréket. Keverje addig, amíg homogén masszát kap.

6. Formázzon 6-8 pogácsát a keverékből, attól függően, hogy milyen nagy/vastag pogácsákat szeretne. Ezután tegye hűtőbe 30 percre, hogy megszilárduljanak. Ez segít a pogácsáknak megtartani az alakjukat.

7. Közben melegítsük elő a Kamado Joe grillt 190-200 Celsius fokra.

8. Helyezzünk alumíniumfóliát, serpenyőt vagy grill lapot a grillre, majd kenjük meg enyhén olajjal a felületét, hogy ne ragadjon oda. Helyezzük a halas pogácsákat a grillbe, és nyitott fedéllel süssük 3-5 percig mindkét oldalát, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

9. Ha a pogácsák mindkét oldala színt kapott, vegyük le a pogácsákat a grillről és azonnal tálaljuk! Csinálhatunk halburgert, de tálalhatjuk egy kis grillezett zöldséggel vagy sült édesburgonyával is. Jó étvágyat!