Ez a füstölt halpogácsa igazi jolly joker! Finoman fűszerezett, rengeteg módon variálható, előételként vagy könnyű főételként is megállja a helyét, ráadásul egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni. Egy kis házi majonézzel vagy remoulade mártással hamar a gyerekek kedvence lesz!
Füstölt halpogácsa
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 0,5 kg fehér húsú hal
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 evőkanál friss petrezselyem
- 1,5 evőkanál dijoni mustár
- 2 db tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 0,25 csésze majonéz
- 0,5 fej vöröshagyma (kockázva)
- 3 teáskanál fűszerkeverék halakhoz
- 1 db kaliforniai paprika (piros - kockázva)
- 1 teáskanál Worcestershire szósz
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
1. Melegítse elő a Kamado Joe grillt 110 Celsius fokra és helyezzük be a deflektorokat, hogy előkészítsük a grillt a közvetett grillezéshez.
2. Törölje szárazra a halfiléket filéket papírtörlővel, majd mindkét oldalukat ízesítse körülbelül egy teáskanál fűszerkeverékkel.
3. Helyezze a halfiléket grill lapra, serpenyőbe vagy alufólia tepsibe és tegye azt a grillbe. Süsse a halakat 35-40 percen keresztül, amíg a filék teljesen át nem sülnek.
4. Vegye le a halakat a grillről, és hagyja őket kissé kihűlni, majd villával tépkedje apró darabokra a húst.
5. Egy nagy tálban keverje össze a halat, a felvert tojásokat, a paprikát, a hagymát, a zsemlemorzsát, a majonézt, a dijoni mustárt, a citromlevet, a petrezselymet, a Worcestershire szószt és a maradék 2 teáskanál fűszerkeveréket. Keverje addig, amíg homogén masszát kap.
6. Formázzon 6-8 pogácsát a keverékből, attól függően, hogy milyen nagy/vastag pogácsákat szeretne. Ezután tegye hűtőbe 30 percre, hogy megszilárduljanak. Ez segít a pogácsáknak megtartani az alakjukat.
7. Közben melegítsük elő a Kamado Joe grillt 190-200 Celsius fokra.
8. Helyezzünk alumíniumfóliát, serpenyőt vagy grill lapot a grillre, majd kenjük meg enyhén olajjal a felületét, hogy ne ragadjon oda. Helyezzük a halas pogácsákat a grillbe, és nyitott fedéllel süssük 3-5 percig mindkét oldalát, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
9. Ha a pogácsák mindkét oldala színt kapott, vegyük le a pogácsákat a grillről és azonnal tálaljuk! Csinálhatunk halburgert, de tálalhatjuk egy kis grillezett zöldséggel vagy sült édesburgonyával is. Jó étvágyat!
Legismertebb mustárfajta, világossárga, intenzív ízvilággal rendelkezik. A fűszereken kívül fehérbor vagy savanyú must felhasználásával készül.