Halas karácsonyi falatkák pár perc alatt, ami a gyerekek kedvence lesz.
Füstölt halfalatok
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 430 g füstölt hal
- 2 db fokhagyma
- 25 g kaliforniai paprika (sárga)
- 1 csokor snidling
- 2 ek friss petrezselyem
- 240 g liszt
- 130 g kukoricadara
- 2 kk szódabikarbóna
- 3,5 dl író
- 100 g krumplipüré
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint olaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és tegyünk fel egy öntöttvas sütőlapot.
- A halat szedjük kiseb darabokra és tegyük egy nagyobb edénybe.
- A fokhagymát, a paprikát, a petrezselymet és a snidlinget egy aprítóban dolgozzuk össze és adjuk a halhoz.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a kukoricadarával. Adjuk hozzá a sót és a borsot, valamint a szódabikarbónát.
- A száraz hozzávalókhoz adjuk az írót és a maradék krumplipürét. Egy sűrű, de még éppen folyós tésztát kell kapnunk.
- A tésztából adjunk a halas keverékhez, hogy összeálljon az egész és kis golyókat, majd abból korongokat készíthessünk.
- Az így kapott halas korongokat kenjük le olajjal, majd mehetnek fel a grillre sülni.
- Pár perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalát a halas falatoknak.
- Majonézzel kínáljuk!