Halas karácsonyi falatkák pár perc alatt, ami a gyerekek kedvence lesz.

Füstölt halfalatok

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Füstölt halfalatok

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 430 g füstölt hal
  • 2 db fokhagyma
  • 25 g kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 csokor snidling
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 240 g liszt
  • 130 g kukoricadara
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 3,5 dl író
  • 100 g krumplipüré
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint olaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és tegyünk fel egy öntöttvas sütőlapot.
  2. A halat szedjük kiseb darabokra és tegyük egy nagyobb edénybe.
  3. A fokhagymát, a paprikát, a petrezselymet és a snidlinget egy aprítóban dolgozzuk össze és adjuk a halhoz.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a kukoricadarával. Adjuk hozzá a sót és a borsot, valamint a szódabikarbónát.
  5. A száraz hozzávalókhoz adjuk az írót és a maradék krumplipürét. Egy sűrű, de még éppen folyós tésztát kell kapnunk.
  6. A tésztából adjunk a halas keverékhez, hogy összeálljon az egész és kis golyókat, majd abból korongokat készíthessünk.
  7. Az így kapott halas korongokat kenjük le olajjal, majd mehetnek fel a grillre sülni.
  8. Pár perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalát a halas falatoknak.
  9. Majonézzel kínáljuk!