Sós, füstölt és omlós bordák egyenesen a grillről.

Füstös, bourbon bordák

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: 3

Füstös, bourbon bordák

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 2 db sertés bordák
  • 50 ml szójaszósz
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek worchestershire szósz
  • 60 ml bourbon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A bordák felületéről távolítsuk el a hártyát és tisztítsuk meg őket, de hagyjuk egészben.
  2. Tegyük a bordákat egy zárható zacskóba vagy egy nagyobb edénybe zárható tetővel.
  3. A páchoz keverjük össze a szójaszószt az olajjal, a Worchestershire szósszal, a bourbonnel, az apróra vágott fokhagymával és a sóval, borssal.
  4. Öntsük a pácot a húsra és hagyjuk hűtőben pihenni legalább 1 óra hosszat.
  5. Melegítsük elő a grillt 110°C-ra.
  6. Amikor letelt a pácolási idő, vegyük ki a húst a léből és tegyük fel rögtön a grillre.
  7. Füstöljük 2-3 órát a pellet grillen, amíg finom, omlós lesz.

+ 1 tipp: A bordák sütéséhez hasznos kiegészítő a borda sütő állomás, amelyben állítva sütheted a borda darabokat. Ez segít, hogy az aromás füst és a hő jobban átjárja a húst. A Broil King rozsdamentes változatát bordák mellett egyben sült húsokhoz is használhatod.

+ 2 tipp: A hártya eltávolítását gy kanál hátának segítségével könnyedén elvégezhetjük. Vágjuk be egy helyen, majd a dugjuk be a kanalat és azzal fejtsük le a vékony ezüstös hártyát, anélkül, hogy átszakítanánk. Egyben ugyanis könnyebb eltávolítani.