Sós, füstölt és omlós bordák egyenesen a grillről.
Füstös, bourbon bordák
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db sertés bordák
- 50 ml szójaszósz
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek worchestershire szósz
- 60 ml bourbon
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A bordák felületéről távolítsuk el a hártyát és tisztítsuk meg őket, de hagyjuk egészben.
- Tegyük a bordákat egy zárható zacskóba vagy egy nagyobb edénybe zárható tetővel.
- A páchoz keverjük össze a szójaszószt az olajjal, a Worchestershire szósszal, a bourbonnel, az apróra vágott fokhagymával és a sóval, borssal.
- Öntsük a pácot a húsra és hagyjuk hűtőben pihenni legalább 1 óra hosszat.
- Melegítsük elő a grillt 110°C-ra.
- Amikor letelt a pácolási idő, vegyük ki a húst a léből és tegyük fel rögtön a grillre.
- Füstöljük 2-3 órát a pellet grillen, amíg finom, omlós lesz.
+ 1 tipp: A bordák sütéséhez hasznos kiegészítő a borda sütő állomás, amelyben állítva sütheted a borda darabokat. Ez segít, hogy az aromás füst és a hő jobban átjárja a húst. A Broil King rozsdamentes változatát bordák mellett egyben sült húsokhoz is használhatod.
+ 2 tipp: A hártya eltávolítását gy kanál hátának segítségével könnyedén elvégezhetjük. Vágjuk be egy helyen, majd a dugjuk be a kanalat és azzal fejtsük le a vékony ezüstös hártyát, anélkül, hogy átszakítanánk. Egyben ugyanis könnyebb eltávolítani.