Grillezett ananász málna szósszal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Grillezett ananász málna szósszal

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 120 g málna
  • 30 g méz
  • 2 ml vanília kivonat
  • 1 csipet fahéj
  • 1 db ananász
  • 1 csokor Menta levél

Elkészítés:

Melegítsd elő a grill közepes hőfokra.

  1. Amíg melegszik a grill, a mellékégőn egy kisebb szószos edényben kezd el melegíteni a málnát, a mézet, a vanília kivonatot és a fahéjt.
  2. Mikor a málna elveszti alakját és homogén, folyékony masszává válik a szósz, vedd le a tűzhelyről és hagyd kicsit kihűlni.
  3. Ha már eléggé kihűlt egy sűrű rácsozatú szűrőn passzírozd át a málnaszószt, hogy eltávolítsd belőle a sok kis apró magot. Az így kapott szószt tedd félre, amíg megsütöd az ananászt.
  4. Az ananászt hámozd meg és vágd hosszában nyolc egyenlő csíkra. Az elfásodott középrészt (ekkor a háromszög alakú darabok csúcsa) vágd le, és az így előkészített ananászt tedd fel a grillre.
  5. Pár perc alatt süsd készre. Amikor megjelennek a grillcsíkok az ananász szeleteken, akkor már le is veheted őket a rácsról.
  6. Hagyd kihűlni az ananászt és hidegen, a málnaszósszal meglocsolva és a mentalevéllel díszítve tálald.

Extra tippek: 

  • Friss málna híján bátran használj fagyasztott változatot, a végeredményen semmit sem ront a fagyasztott verzió.
  • Málna helyett használhatsz más piros gyümölcsöt is, akár epret, akár meggyet. De az édességet adó méz mennyiségét mindig az adott gyümölcshöz mérd ki. Meggyhez valószínűleg több kell majd a receptben szereplő mennyiségnél.
  • Az így készített málnaszósz nagyon finom palacsinták, fagylaltok mellé is, bátran készíts belőle nagyobb adagot, a hűtőben napokig eláll.