Friss vagy fagyasztott brokkoliból is készülhet ez a tartalmas, egészséges és színes köret, amit a citrom frissessége teszi üdítő, nyári fogássá.

Grillezett citromos brokkoli

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Grillezett citromos brokkoli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g brokkoli
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db citrom leve és héja
  • 2 ek parmezán sajt
  • fél kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor mindenképpen olvasszuk ki és csöpögtessük le amennyire csak lehet grillezés előtt, hogy ne párolódjon a visszamaradt víztől, hanem süljön.
  3. A brokkolit szedjük rózsáira és kenjük le az olaj felével.
  4. Ezután sózzuk és borsozzuk, majd mehet is fel a grillre.
  5. Időnként forgatással 3-5 perc alatt pirítsuk meg a zöldségeket.
  6. Tegyük egy tálba a brokkolit, majd locsoljuk rá a maradék olajat, a citromlét, majd végül szórjuk meg a citromhéjjal és a sajttal.
  7. Keverjük össze óvatosan és azonnal tálaljuk.