Ha szereted a csípős ételeket és télen sem riadsz vissza a kerti grillezéstől, akkor a grillezett csípős csirkenyárs a tökéletes választás! A méz és a chili szósz harmonikus kombinációja egyszerre ad pikáns és enyhén édes ízt a szaftos csirkedaraboknak. Egyszerű elkészíteni, mégis különleges fogás, amely garantáltan feldobja a grillpartit!

Grillezett csípős csirkenyársak

Elkészítési idő: 60 perc perc
Nehézség: 1

Grillezett csípős csirkenyársak

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 500 gramm csirkemell filé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál csípős chili szósz
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 300 gramm (összesen) paprika, cukkíni, hagyma kockák
  • fém vagy bambusz nyársak

Elkészítés:

 

  1. A csirkemellet vágd egyforma, kb. 2-3 cm-es kockákra. Tedd a csirkekockákat egy nagy tálba.

  2. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, mézet, chili szószt, szójaszószt, zúzott fokhagymát, pirospaprikát és füstölt paprikát. Ízesítsd ízlés szerint sóval és borssal.

  3. Öntsd a pácot a csirkekockákra, és alaposan forgasd össze, hogy minden darab egyenletesen bevonódjon. Fedd le a tálat fóliával, és hagyd a hűtőben legalább 1 órát, de a legjobb, ha 3-4 órát áll. Közben vágd fel a zöldségeket is egyforma 2-3 cm-es kockákra. Választhatsz pritamin paprikát, lilahagymát, gombát, cukkinit, padlizsánt - 

  4. Ha bambusznyársakat használsz, áztasd őket vízbe legalább 30 percig, hogy ne égjenek meg grillezés közben. Felváltva tűzd a csirkekockákat és a zöldségdarabokat a nyársakra.

  5. Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre. Kend meg a grillrácsot egy kis olajjal, hogy ne ragadjanak le a nyársak. Helyezd a nyársakat a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg a csirke átsül és szép grillcsíkos nem lesz.

  6. A kész nyársakat tálald friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy pirított pita kenyérrel. Ha szereted az extra csípőset, kínálj mellé chili szószt vagy joghurtos szószt a kontraszt kedvéért.