Ha szereted a pikáns ételeket, melyek ebben a hűvös időben felmelegítenek, akkor ez a Buffalo szószos csirkeszárny recept hamar a kedvenced lesz.

 

 

Grillezett csirkeszárnyak házi Buffalo szósszal

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirkeszárnyak házi Buffalo szósszal

írta: Simicz Heni

Hozzávalók:

  • 2 kg csirkeszárny
  • ízlés szerint bbq rub
  • 3 ek olaj vagy mustár
  • fél üveg Erős pista
  • fél üveg Édes Anna paprika krém
  • 1 egész citrom - leve, héja
  • ízlés szerint spg rub
  • 1 liter almaecet
  • 1 dl ketchup
  • 100 gramm vaj

Elkészítés:

Szósz elkészítése:

1. A szószt 40 percig forraljuk, redukáljuk.

2. Átszűrjük.

3. A forró szószba a végén belekeverjük a vajat.

Csirkeszárnyak (4 főre) elkészítése:

1. A csirkeszárnyakat vékonyan bevonjuk ízlés szerint étolajjal vagy mustárral (íz szempontjából nincs szerepe, a fűszer tapadásához szükséges) alaposan fűszerezzük be a rubbal.

2. Néhány órára tegyük hűtőbe.

3. Felfűtjük a kamadót 170-180 fokra. A legfelső rácsot fogjuk használni, deflektor nélkül grillezünk.

4. Rácsra helyezzük a csirkeszárnyakat, rácsukjuk a kamadót. Időnként fordítsunk rajtuk, amíg szép pirosra és ropogósra nem sülnek.

5. A megsült csirkeszárnyakat leszedjük a rácsról, majd az előre elkészített szósszal egy wokban vagy serpenyőben átforgatjuk, karamellizáljuk a maradék hőn.

Tálaljuk “téli bulgurral”, melynek a receptjét a köretek kategóriában megtalálhatjátok hamarosan.

Jó étvágyat kívánok!