Ha szereted a pikáns ételeket, melyek ebben a hűvös időben felmelegítenek, akkor ez a Buffalo szószos csirkeszárny recept hamar a kedvenced lesz.
Grillezett csirkeszárnyak házi Buffalo szósszal
írta: Simicz Heni
Hozzávalók:
- 2 kg csirkeszárny
- ízlés szerint bbq rub
- 3 ek olaj vagy mustár
- fél üveg Erős pista
- fél üveg Édes Anna paprika krém
- 1 egész citrom - leve, héja
- ízlés szerint spg rub
- 1 liter almaecet
- 1 dl ketchup
- 100 gramm vaj
Elkészítés:
Szósz elkészítése:
1. A szószt 40 percig forraljuk, redukáljuk.
2. Átszűrjük.
3. A forró szószba a végén belekeverjük a vajat.
Csirkeszárnyak (4 főre) elkészítése:
1. A csirkeszárnyakat vékonyan bevonjuk ízlés szerint étolajjal vagy mustárral (íz szempontjából nincs szerepe, a fűszer tapadásához szükséges) alaposan fűszerezzük be a rubbal.
2. Néhány órára tegyük hűtőbe.
3. Felfűtjük a kamadót 170-180 fokra. A legfelső rácsot fogjuk használni, deflektor nélkül grillezünk.
4. Rácsra helyezzük a csirkeszárnyakat, rácsukjuk a kamadót. Időnként fordítsunk rajtuk, amíg szép pirosra és ropogósra nem sülnek.
5. A megsült csirkeszárnyakat leszedjük a rácsról, majd az előre elkészített szósszal egy wokban vagy serpenyőben átforgatjuk, karamellizáljuk a maradék hőn.
Tálaljuk “téli bulgurral”, melynek a receptjét a köretek kategóriában megtalálhatjátok hamarosan.
Jó étvágyat kívánok!